Az 5 leggyakoribb hiba napelem rendszerek esetében

Napelem rendszer telepítése komoly befektetés a legtöbbek számára, így egyértelmű, hogy fontos átgondolni, hogy milyen döntéseket hozunk meg már a legelején. Komoly többletköltséggel járhat, ha ez elmarad, aminek senki sem örül. Nézzük a leggyakoribb hibákat.

1. Szakértelem hiánya

Természetesen a legfontosabb, hogy olyan megbízható csapatot bízzunk meg a napelem rendszer kivitelezésével, akiknek szakértelme önmagáért beszél. Fontos döntés ez, hiszen hosszútávú több évtizedre szóló rendszer kiépítését tervezzük. Elengedhetetlen, hogy meglegyen a szükséges tapasztalat, ami segít egy szakembernek felismerni a hibaforrásokat, kiküszöbölni, és személyre szabottan megoldani minden felmerülő problémát, nem csak a kihelyezés során, hanem már a kiválasztás folyamatában is.

2. Nem megfelelő rendszer

A megfelelő napelemes rendszer kiválasztásában több szempont is közrejátszik. Nem elég ugyanis találomra kiválasztani egy kényelmesnek látszó csomagajánlatot. Balul sülhet el, ha nem vesszük figyelembe az épület villamos hálózatának terhelhetőségét, a villanyóra paramétereit, esetleg az épület tetőszerkezetének és falainak teherbírását, továbbá az árnyékoló tényezőket (fák, tetőfelületek).

Mi erre is gondolunk: helyszíni felmérésünk során megvizsgáljuk ügyfeleink igényeit és személyre szabjuk az ajánlatot, figyelembe véve többek között a tető dőlésszögét, és a ház tájolását, hogy egy igazán optimális, hosszú távú befektetést kínáljunk.

3. Gyenge minőség

Természetes, hogy az ember igyekszik költséghatékony döntéseket hozni, még úgy is, hogy a teljesítményből nem hajlandó engedni. Ilyenkor szokott csorba esni a rendszer minőségén, ami a napelem esetében csúnya ráfizetést jelenthet. Ennél a befektetésnél nem érdemes spórolni sem a napelem paneleken, sem azok tartószerkezetén, de az inverteren sem.

Cégünk kifejezetten csak megbízható, minőségi termékekkel dolgozik, olyan gyártó cégek termékeivel akik már több évtizede a világ vezető gyártói közé tartoznak, így tudjuk garantálni, hogy sokáig otthona javát szolgálja majd az általunk telepített napelemes rendszer.

4. Garanciális problémák

Egy napelem rendszer a legtöbb esetben garanciával érkezik, azonban a garanciának több formája is létezik. Mindenképp tájékozódjunk a garancia feltételeiről, esetleg meglévő lakásbiztosításunkat is terjesszük ki az újonnan felszerelt napelem rendszerre, hogy egy esetlegesen bekövetkező káresemény következményeit tompítani tudjuk.

5. Karbantartás hiánya

A napelem rendszerek kevés karbantartás igényelnek és szerelést szinte soha. Az esetleges szennyeződések, ráhulló levelek vagy faágak, a környező fák által vetett árnyék viszont okozhat galibát, amit inkább megelőzni kell, mint orvosolni.

Kérdésed van a háztartási napelem rendszerek kapcsán? Belevágnál? Fordulj hozzánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük