Hogyan kezdjünk neki a napelem vásárlásnak

A Kezdő lépések :

Az első lépés eldönteni mekkora legyen a napelem rendszer teljesítménye , ehhez legalább hozzávetőlegesen tisztában kell lennünk a lakás jelenlegi fogyasztásával valamin a tervezett esetleges bővítésekkel pl: Légkondicionáló , elektromos fűtés , hőszivattyú…stb .Valamint hogy 1 vagy 3 Fázissal rendelkezünk és hogy meggyire szabványos a villanyóra szekrényünk . Ha véletlenül 1 fázisunk van és nagyobbat szeretnénk akkor sem kell megijedni hiszen ezen könnyedén segíthetünk  .

 Ha mindezzel megvagyunk azt javaslom kérjünk több cégtől ajánlatot hasonló rendszerre , így könnyebb lesz az árak összehasonlítása . Az inverter és napelem kiválasztása tűnik a legbonyolultabb döntésnek nos itt érdemes megvizsgálni a pénzügyi lehetőségeinket és ezután kiválasztani a számunkra elérhető legjobbat . Szerencsére az inverter és napelem piacon elég nagy a középmezőny , ezalatt azt értem hogy nagy a választék a jó ár/érték arányú inverterek között . A napelem paneleknél pedig érdemes átnézni a Tier-1 solar panel 2020 -as listáját hiszen itt vannak információk a cégekről  Pl: mekkora a gyártási kapacitás , pénzügy háttér  és egy csomó olyan dolog amiből mi átlagember semmit sem értünk de legalább képet ad a napelem piacról . Nekem az a véleményem hogy szinte mindegyik Magyarországon forgalmazott inverter és napelem típus megbízható lehet  .

Tegyük fel hogy meg van a kivitelezőnk és kezdődhet az engedélyezési folyamat  , álltalában minden cégnek benne van az árában ez az ügyintézés de azért ezt érdemes előre tisztázni , sőt a hálózat 3 fázisra bővítését is elintézi egy korrektebb cég . Miután beadtuk a Hmke ( Háztartási kiserőmű ) csatlakozási kérelmet meg kell várnunk ameddig meg kapjuk az engedélyt a telepítésre , ez lehet 2 hét de lehet 4 hét is ezt szolgáltató válogatja , sajna kis pontok vagyunk hogy ebbe bele tudjunk szólni de amit tudunk megteszünk . Amikor megjött az engedélyünk már csak nekünk szerelőknek kell egyeztetnünk az ügyféllel hogy találjunk egy alkalmas időpontot a szerelésre és innen mar a célegyenesben vagyunk . Miután minden a helyére szerelünk leadjuk a szolgáltatónak a készre jelentést  ezután nincs más dolgunk mint megint várni a szolgáltatóra hogy elküldje a szerződésünket és felszerelje az új villanyóránkat . De miután ez is meg van önnek van egy működő és villamos energiát termelő rendszere és ami legfontosabb , hogy mostantól önnek nincs több áramszámla :))) Hurrá …. Ha az ügyfél boldog akkor mindenki boldog  , mert a boldog ügyfél a legjobb ügyfél !

Ezzel zárom soraimat

üdv mindenkinek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük