Pályázati lehetőségek

Bármilyen kérdés, kérés esetén írjon nekünk bizalommal, kollégáink állnak rendelkezésére!

banner

A pályázat részletei

Az alábbiakban összeszedtünk minden fontos információt, amit a pályázat kapcsán fontos ismernie!

PÁLYÁZZON SIKERESEN A NAPENERGIA PLUSZ PROGRAMBAN,
AKÁR 5 MILLIÓ FORINT ÁLLAMI TÁMOGATÁST SZEREZHET!

Alapvető információk

A Napenergia Program Plusz keretében 66% vissza nem térítendő állami támogatással lehet napelem rendszerre és energiatároló berendezésre pályázni.

 • A támogatás mértéke a beruházás költségeinek maximum 66%-a, de legfeljebb 5 millió forint, azaz a beruházás maximum 7,5 millió forint lehet!
 • A teljes keretösszeg 75,8 milliárd forint.
 • Maximum 15 160 projekt nyerhet, azaz összesen ennyi nyertes háztartás lehet.
 • Az elbírálásnál a jelentkezés sorrendje is számít.

A pályázati előregisztrációt 2024. január 15-től lehet beadni!

 • Kizárólag új beruházás támogatható, meglévő rendszer bővítése és/vagy cseréje nem támogatható.
Mire pályázhat?
 • Támogatható a minimum 4 kW és maximum 5 kW teljesítményű inverterrel rendelkező háztartási méretű kiserőművek (HMKE) telepítése.
 • Tárolók kapacitása: minimum 7,5 kWh, maximum 10 kWh.
 • Az elszámolható költségek maximum 66%-át fedezheti a támogatás, legfeljebb 5.000.000 Ft-ig.
 • A napelem panelek teljesítménye az inverter teljesítményének maximum 120%-a lehet.
Ki pályázhat?
 • Olyan magyar állampolgársággal rendelkező ingatlan tulajdonosok vagy haszonélvező magánszemélyek, akik rendelkeznek adóazonosító jellel (tehát cégek és külföldi állampolgárok nem pályázhatnak és az ingatlan tulajdonosai között sem lehetnek).
 • Akiknek nincs adó vagy köztartozása (nem nem lehet 60 napot meghaladó lejárt adó- vagy adók módjára behajtható köztartozásuk, kivéve, ha az adóhatóság fizetési halasztást vagy részletfizetést engedélyezett.
 • Akinek nincs folyamatban lévő napelem beruházása.
Kizáró tényezők!

Nem jogosult támogatási kérelmet benyújtani, akinek:

 • lejárt esedékességű, 60 napot meghaladó adó- vagy adók módjára behajtható köztartozása áll fenn, kivéve, ha az adóhatóság számára fizetési halasztást vagy részletfizetést engedélyezett, illetve akinek az Európai Unió tradicionális saját forrásai címen tartozása van;
 • amennyiben a lakóingatlan vállalkozás (egyéni vállalkozás, egyéni cég, közkereseti társaság, betéti társaság, kft., zrt. stb.) székhelye, telephelye, fióktelepe;
 • amennyiben a lakóingatlan tulajdonosai között vállalkozás (egyéni vállalkozás, egyéni cég, közkereseti társaság, betéti társaság, kft., zrt., stb.) is van.
Hogyan tud pályázni?

1 . Első lépésként a pályázati felületen történő előregisztráció, amit az ügyfélkapun keresztül tehet meg ön vagy meghatalmazottja.

Az előregisztrációhoz számos dokumentumot is be kell nyújtania:

 • tulajdoni lap vagy lapok, haszonélvezeti joggal kapcsolatos dokumentumok, ha ilyen terheli az ingatlant, lízingszerződés és lízingbe adó hozzájáruló nyilatkozata
 • ha lízingelt ingatlanról van szó, meghatalmazás, ha a kérelmet meghatalmazott nyújtja be, személyi okmányok, az előregisztrációs kérelem benyújtását
 • megelőző legutolsó villamosenergia-számla, egyéb releváns dokumentumok, amelyek az előregisztrációs kérelem megítéléséhez szükségesek

2. A sikeres előregisztrációt követően tudja a pályázati támogatási kérelmet benyújtani, ám ehhez szükség van az áramszolgáltatóhoz történő csatlakozási kérelem benyújtásának igazolására és a vállalkozási szerződésre is.

Azaz, minél hamarabb érdemes lépnie, mert az elbírálás a pályázat beadásának sorrendjében történik, amihez elfogadott előregisztráció kell és ehhez számos dokumentumot be kell szereznie, továbbá az áramszolgáltatói csatlakozási engedély benyújtásának igazolása is szükséges!

Mikor és mennyit szükséges fizetnie?

Több lehetőség is van arra vonatkozóan, hogy Önnek mikor és mennyit kell fizetnie. Ami azonban minden lehetőségben közös, az a kifizetések ütemezése.

Három ütemben történnek kifizetések:

 • Előlegfolyósítás: vállalkozói szerződés alapján történik, amit vagy ön fizet, vagy a Támogató (azaz az állam). Ennek mértéke attól függ, hogy ki fizet.
 • Időközi kifizetés: Készre jelentéskor a kivitelező a vállalkozási szerződésben rögzített bruttó vállalási ár 80%-áról állítja ki a részszámláját és ezt kell kiegyenlíteni, amit a Kedvezményezett és a Támogató közösen fizet.
 • Záró kifizetés: Az elosztóhálózat üzemeltető (DSO — azaz az áramszolgáltatója) általi átvétel és üzembe helyezés igazolását követően a kivitelező a vállalkozási szerződésben rögzített bruttó vállalási ár 20%- áról állítja ki a végszámláját, amelynek kifizetése szintén megoszlik a pályázó és a támogató között.

Az előkészítési és pályázati összegek támogatott hányadát (66%) utólag fizeti a Támogató a pályázónak.

Telefon: +3670 938 1586
Email cím: info@creativesolar.hu
Címünk: Miskolc, Déryné utca 7.
Kapcsolattartó: Freund Tamás

RÓLUNK

Cégünk több, mint 10 éves tapasztalattal büszkélkedik napenergia rendszerek tervezése, kivitelezése és pályázatírása terén. Teljes körű szolgáltatásaink magukban foglalják a kezdeti felméréstől a rendszer beüzemeléséig való minden lépést. A csapatunk szakértői elkötelezettek a fenntartható energiamegoldások iránt, és szívesen segítenek az ügyfeleknek a saját napenergia projektjük megvalósításában. Bízunk benne, hogy cégünk hozzájárulhat az Ön projektjének sikeres és hatékony megvalósításához.

KAPCSOLAT